Opleiding

KuLeuven
Master in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen
Cum Laude
2005 – 2010
KuLeuven
Specifieke lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding
Cum Laude
2010 – 2011
KuLeuven
Docent KULeuven
Krachttraining Practica
2017-heden
Aalo
AALO Personal Trainer
2011
Eleiko
Eleiko Strength Coach
2018

Ervaring

ing ING België

Fitness Trainer
Personal Coach
Group Class Instructor
nike NIKE

Fitness Trainer
Personal Coach
Group Class Instructor
Sports Activities Coach
sportoase leuven SPORTOASE

Fitness Trainer
Personal Coach
Group Class Instructor
Sports Activities Coach
powermove leuven POWERMOVE

Personal Coach
Taekwondo
Al van kinds af aan ben ik opgegroeid met een mentaliteit om een positieve mindset te combineren met een sportief gezond lichaam. Heel mijn leven ben ik sportief bezig geweest in zowel groepsverband als individuele sporten. Mijn persoonlijke hoogtepunt op sportief gebied eigen ik toe aan mijn TaeKwonDo-carrière waar ik als jongste zwarte gordel ooit in België (toenmalig) jarenlang in de Belgische top wist mee te draaien. Nadien heb ik zowat geproefd van alle sporten.
Sportieve studies
Hieruit is mijn mindset omtrent sport als onlosmakelijk onderdeel van een gezond en gebalanceerd leven alleen versterkt en ben ik in de voetsporen van mijn vader gestapt door aan de KULeuven 'Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen' te gaan studeren. Na deze studies vond ik het hoe dan ook noodzakelijk dat ik naast het afstuderen als bewegingswetenschapper wist hoe ik deze kennis kon overbrengen aan anderen. Een extra jaar aan de KULeuven onder de vorm "Specifieke Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding" leerde mij hoe deze visie op een correcte manier over te brengen op anderen.
Fitness center Leuven
Volgend uit mijn stageplaatsen die ik tijdens mijn opleiding had genoten, begon ik gelijklopend met mijn lerarenopleiding te werken in Sportoase en voor het sportsecretariaat van de KULeuven als fitness-instructor. Al snel werd ik opgemerkt door bedrijven als Nike (Laakdal) en ING Belgium (hoofdzetel Etterbeek) alwaar ik verantwoordelijk was/ben voor de bedrijfssport en coaching van honderden mensen. Uit al deze ervaring vormde ik mijn eigen visie waar het trainen hand in hand dient te gaan met ondersteunende coaching. Deze visie pushte me om afstand te doen van de generieke fitnesscentra waar (sportieve) doelen niet of slechts gedeeltelijk behaald werden.
Personal Trainer Leuven
Omwille van voorgaande redenen sloot ik me aan bij Powermove waar Personal Training aangeboden werd om zo persoonlijk en complementair te kunnen werken. Aangezien Personal Training enkel focust op het fysieke aspect waardoor doelen nog altijd niet optimaal behaald werden, werd de laatste stap recent gezet naar het "Training & Coaching" waar alle factoren zoals slaap/voeding/training/coaching en rust aan bod komen wat in onze gejaagde maatschappij de enige juiste manier is om mensen op sportief vlak hun doelen optimaal en eerlijk te laten bereiken. Om dit totaalpakket optimaal te kunnen aanbieden, werk ik sinds de zomer van 2018 samen met Sports Target : een fitness-speciaalzaak die trainingsmateriaal koppelt aan mijn Personal Training & Coaching om zo het hele pakket correct te kunnen aanbieden.
KULeuven Trainer Leuven
Gelet op mijn visie inzake training en coaching en het beeld van wat werkt door studie en ervaring de voorbije 10 jaar, werd tevens een samenwerkingsverband aangegaan met de KULeuven om de opleiding inzake Sport en Training te hervormen. Op deze manier probeer ik de volgende generatie Universitaire trainers & coaches een moderne stijl van training & coaching mee te geven zodat zij op hun beurt mensen kwalitatiever kunnen begeleiden in hun professionele carrière vanaf dag één. Met als persoonlijk doel om deze generatie gezonder en positiever in het leven te laten staan via sport, zelfkennis en een positief zelfbeeld net zoals ik zelf in het leven sta.

RT Training & Coaching

Redert Van de Velde docent KULeuven

Docent KULeuvenOpleiding Krachttraining Practica

Aalo Personal Trainer Leuven

Aalo CertifiedPersonal Training Docent

Eleiko Strength Coach Leuven

Eleiko CertifiedEleiko Strength Coach