Gewichtsverlies Training Leuven

Afvallen met cardio- en krachttraining alsook voedingsadvies

De allerbeste oplossing om blijvend te kunnen afvallen? Mensen beginnen vaak met sporten met als hoofdreden: afvallen. Maar, sporten zonder een aangepast voedingspatroon leidt niet snel tot het gewenste resultaat.

1

Intake gesprekWe bespreken je doelen

2

Opmaak trainingschemaWe bespreken je programma

3

Training timeWe voeren je programma uit

Gewicht verliezen lukt niet zonder 3 elementen mee in het verhaal op te nemen: (gezonde) voeding, krachttraining en cardio.

Voeding afvallen leuven personal trainer

"You cannot out-train a bad diet" ... Een spreuk die klopt als een bus. Geen enkele hoeveelheid training kan een slecht voedingspatroon verhelpen.

Het vervangen van geraffineerde producten, focus op mager vlees, groenten, gezonde vetten, etc. is een vereiste niet alleen om af te vallen maar zeker om blijvend af te vallen.

Gezonde voeding bepaalt voor 60% je resultaat en vaak helpen een paar kleine aanpassingen in je ontbijt en snacks al om resultaat te zien.

afvallen leuven personal trainer

Je spiermassa - ook in rust - verbruikt constant energie in tegenstelling tot vetten. Hoe meer spiermassa, hoe meer calorieën je lichaam constant zal verbranden! Krachttraining is dus een onmisbare trainingsmethode om vetten te verbranden.

Afhankelijk van je fitness-niveau en je wensen, bouwen we dit op je eigen tempo op en variëren we de oefeningen (standaard krachttraining, circuit-training, bodyweight, etc.). Voor de ongeruste vrouw : neen, bodybuilder ga je zeker niet worden van krachttraining!

Vermageren leuven personal trainer

Afvallen met cardio training kan op verschillende manieren en intensiteitsniveau’s. Vroeger werd aangeraden om een uur of anderhalf uur op een crosstrainer te trainen op een lage of middelmatige intensiteit. Tegenwoordig is er een nieuwe methode waarbij je in een kortere periode met een hogere intensiteit traint.

Afhankelijk van je fitnessniveau en je voorkeur, bepalen we samen de beste vorm van cardio en methode. Het is belangrijk om een cardiotraining te kiezen die je makkelijk afgaat of die je enigszins leuk vindt om gemotiveerd te blijven.

We hebben een aantal interessante onderzoeken omtrent training en afvallen op een rijtje gezet.

Als professionele Personal Trainer te Leuven houden wij uiteraard de wetenschappelijke stand van zaken inzake gewicht verliezen in de gaten! Onderzoek
Vermageren leuven personal trainer

Misvattingen inzake krachttraining

Ik ga veel te gespierd worden!

Vooral vrouwen kampen met dit vooroordeel inzake krachttraining. Vrouwen missen echter het benodigde testosteron om veel spiermassa aan te maken. Ook trainen de (heel) gespierde vrouwen in magazines/Instagram minstens 5x/week en dit jarenlang gecombineerd met een specifiek dieet/supplementen. Als 'gewone' vrouw zal krachttraining zorgen voor een strakker lichaam (versteviging/toning) zonder dezelfde spiermassa als bij een man.

Cardio is veel efficiënter!

Uit onderzoek blijkt net dat krachttraining of een combinatie krachttraining en cardio het meest efficiënt is om af te vallen. Cardio heeft zeker en vast zin - ook ter verbetering van je conditie - maar is op zichzelf staand niet de meest efficiënte of snelle manier om af te vallen. Voor gevorderden biedt HIIT en/of circuittraining dezelfde voordelen als traditionele 'steady-state' cardio met een kortere doch intensievere inspanning.

Door je inzicht en juiste informatie te geven in hoe je effectief vet kan verliezen op een gezonde en juiste wijze door combinatie van sport en voeding, val je snel enkele kilo's af. Niet eten of hypergezonde voeding strikt naleven, is voor niemand houdbaar om als levensstijl te hanteren. Daarom leer je bij mij waar het echt om draait en kan je vanuit je eigen voedingsgewoontes zonder al teveel te veranderen snel resultaat boeken.

Afvallen mits Personal Training

Op een verantwoorde manier met gerichte training en voedingsadvies!

Gerichte cardiotraining

Cardiotraining op maat maar voldoende uitdagend om een verschil te maken!

Gerichte krachttraining

Geen krachttraining enkel gericht op volume maar ter ondersteuning van vet verbranding!

Ervaren Personal Trainer

Verbonden aan de KULeuven als trainer en vele jaren ervaring inzake personal training!

Progressieve training

Onze ruime ervaring als Personal Trainer laat ons toe uw programma verantwoord te verhogen.

Nooit een saaie training

De combinatie van een Personal Trainer en een eindeloos gamma aan oefeningen staat garant dat u zich niet verveelt!

Wetenschappelijk verantwoord

Met ons Master diploma en ruime ervaring inzake PT, hebben we reeds ruime ervaring opgebouwd, ook met Diabates patiënten!

Gewichtsverlies motivatie
Motivatie

Een Personal Trainer motiveert

Consistentie is van vitaal belang voor gewichtsverlies, en gemotiveerd blijven kan moeilijk zijn wanneer u alleen traint. Maar regelmatige sessies met een gekwalificeerde trainer kunnen uw motivatie voeden en u helpen uw doelen te bereiken. Zelfs als je je trainer niet voor elke sessie gebruikt, kan het je motiveren om te trainen als je weet dat je ze snel ziet. Bovendien krijg je ook de kans om hen te laten zien welke verbeteringen je hebt gemaakt sinds je laatste sessie samen.

Gewichtsverlies varieteit
Variëteit Factor

Een Personal Trainer variëert

Gewichtsverlies met een persoonlijke trainer is meer dan lopen op een loopband of squats herhalen. Fitnessregimes worden snel eentonig, waardoor we ons gaan vervelen en stoppen met sporten. Een persoonlijke trainer kan u verschillende oefeningen leren, die u gemotiveerd houden. Als een bepaalde oefening niet voor u werkt, kan uw trainer deze vervangen door een oefening die dezelfde fysieke voordelen biedt maar beter bij u past.

Redert Van de Velde

RT Training & Caoching

Coaching people into a healthy lifestyle!

Afvallen - Personal Training

Personal Training en Coaching met gepersonaliseerde sportschema's en persoonlijk voedingsadvies.

Wil je afvallen maar het lukt niet met je sportprogramma en je dieet?

Contacteer ons

Afvallen met de hulp van een Personal Trainer zorgt altijd voor een optimaal resultaat. Bij RT Training & Coaching te Leuven krijg je de begeleiding die je nodig hebt.

Een goede balans tussen voeding, sport, gezondheid en opbouwende Coaching staat bij RT Training & Coaching centraal. Aarzel zeker niet om ons vrijblijvend te contacteren.

RT Training & Coaching helpt je stap voor stap te vermageren.

Afvallen op een gezonde en sportieve manier.

Aarzel zeker niet om ons vrijblijvend te contacteren. Wij beantwoorden graag al uw vragen inzake vermageren met onze programma's.

Contacteer ons

Personal Training Leuven

Een slank en strak lichaam krijg je helaas niet zomaar. Wij helpen je vermageren op een gezonde, veilige en motiverende manier.

Afvallen te Leuven

RT Training & Coaching

We helpen je op weg om een stabiel gewicht te bereiken en te behouden via Personal Training & Coaching.

Begin nu!
Customer Testimonails

Redert heeft een enorm verschil gemaakt in de manier waarop ik train met het gewenste resultaat! Een top Personal Trainer!

Dave G.
Customer Testimonails

3 jaar geleden ben ik bij Redert terecht gekomen met zware rugproblemen(hernia). Na enkele mobilisatie- & stabilisatiesessies was ik heel snel volledig pijnvrij! Intussen is Redert nog steeds mijn vaste coach voor mijn full body workout 2 keer per week! Voor mij is Redert echt top!!!

Linde Vanderstraeten
Customer Testimonails

Voor mij is dit de beste personal coach/trainer die er is. Heeft mij op een jaar tijd 25 kilo doen verliezen door mij bewust te maken van mijn eetgewoontes. Als personal trainer wat ik met hem mocht ervaren, is dat hij mij altijd net dat beetje meer liet werken. Werkt heel opbouwend en heel motiverend. Verder is hij een van de meest correcte mensen die ik ken. Top coach en trainer.

Erik Verstappen