Sport Performance Training

Gerichte trainingsschema’s voor sportspecifieke noden

Sportspecifieke training

Het leveren van sportieve topprestaties vereist altijd een doorgedreven specifieke training. Wij bieden mogelijkheid voor recreatieve of topsporters om zich fysiek maximaal te ontwikkelen door middel van op maat gemaakte en doelgerichte trainingsprogramma's volledig gericht op sportspecifieke noden.

Onze persoonlijke coaching wordt volledig aangepast aan de individuele noden van de sporter. Zowel mobiliteit, explosiviteit, kracht en/of snelheid worden specifiek gemaximaliseerd om de beste return te geven naar je sportgebied toe.

Afhankelijk van de sport die je doet is evenwicht, proprioceptie, snelheid, reactievermogen, wendbaarheid, explosiviteit en kracht een belangrijk aspect waarop moet getraind worden. Om deze fysieke karakteristieken te trainen, werken wij one-on-one om deze factoren te verbeteren om je geliefde sport zo goed mogelijk te beoefenen.

Card image cap

Wetenschappelijk onderbouwd

We houden ons altijd up-to-date inzake de ontwikkelingen op sportief vlak.

Card image cap

Sportspecifiek doel

Het structureel verbeteren van specifieke vaardigheden eigen aan je sport.

Card image cap

Voor elke type sporter

Zowel individuele als groepssporters, duur- of krachtsporters hebben er baat bij!

Master LO

KULeuven - Cum Laude

Docent KULeuven

Krachttraining Practica

Eleiko Certified

Strength Coach

Aalo Certified

Personal Training docent

Redert Van De Velde Performance Training Leuven

Wist u

Dat krachttraining ook voor duursporters nut kan hebben?

Sport Performance Training Leuven

Krachttraining vermindert het zuurstofverbruik tijdens matig-intensieve inspanningen, en zorgt ervoor dat de spieren van duursporters zuiniger en efficiënter worden.

Isometric strength training lowers the O2 cost of cycling during moderate-intensity exercise (Eur J Appl Physiol. 2012 Apr 24)

Getrainde wielrenners worden sneller als ze naast hun reguliere training ook een beetje aan krachttraining doen. Volgens sportwetenschappers van de Noorse Lillehammer University loont het voor wielrenners zelfs de moeite als ze hun workouts met machines en gewichten ook in het wedstrijdseizoen blijven uitvoeren.

In-season strength maintenance training increases well-trained cyclists' performance (Eur J Appl Physiol. 2010 Dec;110(6):1269-82)

Hardlopers die de dertig zijn gepasseerd hebben een verhoogde kans op blessures. Ze kunnen zich daartegen beschermen door te krachttrainen en hun vetpercentage laag te houden. Dat, en nog meer, schrijven epidemiologen van het U.S. Army Public Health Center in de Journal of Strength and Conditioning Research.

Effects of Physical Training and Fitness on Running Injuries in Physically Active Young Men (J Strength Cond Res. 2017 Jan;31(1):207-216)
football

Flexibiliteit

basketball

Explosiviteit

rowing

Kracht

cycling

Snelheid

Voetbaltraining & krachttraining

Voetbal sport specifieke training Leuven

Een krachttrainingsprogramma dat in Chinese voetballers (15-19 jaar) werd toegepast, was succesvol in het verbeteren van het uithoudingsvermogen en de maximale kracht in combinatie met een betere lichaamssamenstelling. Deze studie ondersteunt de introductie van krachttraining in voetbaltraining. (Effects of a 16-week strength-training program on soccer players, R.M. Ruivoa, A.I. Caritab, P. Pezarat-Correia)

Soccer sport training Leuven

De combinatie van voetbaltraining en lichte krachttraining kan worden gebruikt voor een betere ontwikkeling van de taken die essentieel zijn voor de voetbalprestaties van voetballers. (Effects of 6-Weeks Resistance Training Combined With Plyometric and Speed Exercises on Physical Performance of Pre-Peak Height Velocity Soccer Players, International journal of sports physiology and performance 11(2) · July 2015)

Basketbaltraining & krachttraining

Basketbal sport specifieke training Leuven

Basketbal-coaches moeten weten dat een 10-weken 'in season' krachttraining programma speciaal ontworpen voor jonge basketbalspelers leidt tot verhoogde explosiviteit hetwelk essentieel is voor betere basketbalprestaties, zonder overbelasting van de skeletspieren van adolescenten. (The effects of resistance training on explosive strength indicators in adolescent basketball players. Santos EJ, Janeira MA. J Strength Cond Res. 2012 Oct;26(10):2641-7.)

Soccer sport training Leuven

In studie naar een programma voor conditionering 'off season', gericht op het maximaliseren van motorische prestaties in jonge basketbalspelers, suggereren de resultaten dat deelname aan een 'off season' gecombineerd plyometrisch en krachttraining programma van hoge intensiteit, zelfs van korte duur, bijdraagt aan de verbetering van motorische functies van jonge basketballers. (The effects of a plyometric and strength training program on the fitness performance in young basketball players, Ognjen Andrejic, Physical Education and Sport Vol. 10, No 3, 2012, pp. 221 - 229)

Fietstraining & krachttraining

Fietsen sport specifieke training Leuven

Fietsers zijn over het algemeen begaan met lichaamsmassa en zijn vaak niet geneigd krachttraining toe te voegen uit angst voor een verhoging van hun lichaamsmassa, wat het beklimmen van hellingen kan bemoeilijken. Hoewel de hoeveelheid bewijs beperkt is, raden de auteurs aan om een deel van het uithoudingstraining-volume te vervangen door explosieve KT om de prestaties en het maximale vermogen te verhogen en het risico op vermoeidheid als gevolg van het totaal trainingsvolume te minimaliseren. (The Effects of Resistance Training on Road Cycling Performance Among Highly Trained Cyclists: A Systematic Review, Yamamoto, Linda M; Klau, Jennifer F; Casa, Douglas J; Kraemer, William J; Armstrong, Lawrence E; Maresh, Carl M, Journal of Strength and Conditioning Research: February 2010 - Volume 24 - Issue 2 - p 560-566)

Cycling sport training Leuven

De belangrijkste bevinding van deze studie is dat de toevoeging van zware krachttraining aan regelmatige duurtraining van vrouwelijke duatleten zowel de loop- als de fietsprestaties verbeterde, gemeten door middel van een 5-min all-out prestatie die onmiddellijk na langdurig submaximaal werk werdt getest. (Heavy strength training improves running and cycling performance following prolonged submaximal work in well-trained female athletes, Olav Vikmoen, Bent R. Rønnestad, Stian Ellefsen, Truls Raastad , Physiol Rep. 2017 Mar; 5(5): e13149.)

Rugby & krachttraining

change of direction (wenden en keren als richtingsverandering)

De voordelen van kracht - of krachtgenererend vermogen - voor verschillende atletische taken is goed gedocumenteerd en deze voordelen betreffen zowel blessuregevaar als sportprestaties. krachtgenererend vermogen is vereist op elk moment dat een atleet inertie moet overwinnen, en dit betreft zowel vertraging als versnelling. Tijdens competities moeten teamsporters vaak de snelheid en richting van hun zwaartepunt veranderen, zoals bij het reageren op de beweging van een tegenstander of een bal. Het ontwikkelen van krachtgenererend vermogen in verhouding tot de lichaamsmassa, kan daarom als essentieel worden beschouwd voor het verbeteren van de capaciteiten voor teamsporters.

Tackling ability

Een studie van 2016 onderzocht de invloed van een kracht- en powerprogramma op tackling vermogen van semi-professionele rugbyspelers. Vierentwintig semiprofessionele rugbyspelers (gemiddelde leeftijd 23,4) werden getest voor de studie (3RM bench press, 3RM squat, plyometrische push-up, countermovement jump [CMJ]). Daaropvolgend werd het tackling vermogen van de spelers beoordeeld aan de hand van een video-analyse van een gestandaardiseerde één-op-één tackling drill. De spelers ondergingen vervolgens 8 weken kracht- en powertraining als onderdeel van hun pre-season training voordat ze opnieuw werden getest. De training resulteerde in significante verbeteringen in absolute en relatieve metingen van squatten, bench press, CMJ piekvermogen en plyometrisch push-up piekvermogen. De sterkste correlaties van verbetering in het tackling vermogen waren veranderingen in 3RM squat ten opzichte van de lichaamsmassa.

Tackling ability onder vermoeidheid

Deze studie uit 2016 onderzocht de tackling ability van rugbyleague spelers in rust en en onder vermoeidheid en bepaalde de relatie tussen het tackling vermogen en snelheid en de kracht van het boven- en onderlichaam, het spieruithoudingsvermogen van het bovenlichaam en de aërobe kracht. De resultaten van deze studie tonen aan repetitieve inspanningen gedurende competitie leiden tot een vermindering van het tackling vermogen van rugbyspelers. Spelers met een grotere relatieve ‘lower body’ lichaamskracht waren onder vermoeidheid beter in staat om te tacklen. Deze bevindingen suggereren dat de kracht van het onderlichaam beschermt tegen vermoeidheid-geïnduceerde vermindering in tackling vaardigheden en dat de ontwikkeling van de kracht van het onderlichaam een prioriteit zou moeten zijn in de ontwikkeling van tackling vaardigheden die worden gehandhaafd onder vermoeidheid.

Rugby & Krachttraining

Waarom krachttraining belangrijk is voor alle sporters

Krachttraining is in de afgelopen decennia een integraal onderdeel geworden van het trainingsregime van een atleet, waarbij je ervan uitgaat dat het algemeen geaccepteerd wordt als de de facto standaardprocedure voor recreatieve en topsporters. Nochtans - en ondanks een overweldigdende hoeveelheid research naar het positieve effect van krachttraining op sportprestaties - blijft een klein - en gelukkig verminderend - aantal sportcoaches aarzelend staan ten opzichte van de doeltreffendheid en algemene gezondheidsvoordelen van krachttraining en sporters.

Vermindert incidentie of ernst van letsels

Letsels zijn onvermijdelijk in de sportcompetities. Het cumulatieve effect van intensieve training en contact met een harde ondergrond of andere athleten op het lichaam eist uiteindelijk zijn tol. Echter, Onderzoek wijst uit dat een volledig, goed georganiseerd en goed uitgevoerd krachttraining programma resulteert in de groei en/of toename van de sterkte van ligamenten, pezen, gewrichtskraakbeen en bindweefsel zodat deze beter bestand zijn tegen de stress en impactkrachten die optreden bij atletische activiteiten. De incidentie van verschillende soorten overbelastingsblessures, zoals een zwemmersschouder of tenniselleboog, kan worden verminderd door het uitvoeren van sport- en/of bewegingsspecifieke weerstandstrainingen. (zie o.a. Value of resistance training for the reduction of sports injuries, Fleck SJ, Falkel JE., Sports Med. 1986 Jan-Feb;3(1):61-8.)

Verbetering van de algemene flexibiliteit

In een studie werden de deelnemers willekeurig toegewezen aan een krachttraining of stretching programma gericht op de hamstringspieren en heup-, schouder- en kniespieren en -gewrichten gedurende vijf weken. 12 andere studenten hielden zich bezig met geen van beide typen oefeningen (controlegroep).Resistance training vs. static stretching: effects on flexibility and strength, Morton SK, Whitehead JR, Brinkert RH, Caine DJ, J Strength Cond Res. 2011 Dec;25(12):3391-8

  • Zowel stretching als krachttraining verbeterden op gelijke wijze de flexibiliteit van de hamstrings, en beide waren superieur aan de controlegroep.
  • Enkel krachttraining verbeterde de heupflexibiliteit
  • Er waren geen verschillen tussen de groepen als het ging om de shoulder extension flexibiliteit

Toename botmassa

In een kleinschalige Noorse studie lieten lieten de Noren 8 vrouwen in hun menopause en met osteoporose, 12 weken driemaal/week trainen op een hacksquat-machine gecombineerd met inname van een supplement met vitamine D en calcium.. Ze warmden op met 2 sets van 8-12 reps met de helft van het gewicht. Daarna 4 sets van 3-5 reps met 85-90 procent van hun One-Rep Max.(deze training is dus niet geschikt voor mensen met zware osteoporose!). In de onderste ruggenwervels [Lumbar spine] nam de botmassa toe. Hetzelfde zagen de onderzoekers gebeuren in de hals van het dijbeen [femoral neck]. Maximal strength training in postmenopausal women with osteoporosis or osteopenia, Mosti MP, Kaehler N, Stunes AK, Hoff J, Syversen U, J Strength Cond Res. 2013 Oct;27(10):2879-86.

Master LO

KULeuven - Cum Laude

Docent KULeuven

Krachttraining Practica

Eleiko Certified

Strength Coach

Aalo Certified

Personal Training docent

Onze klanten:

Redert heeft een enorm verschil gemaakt in de manier waarop ik train met het gewenste resultaat! Een top Personal Trainer!

Dave G.

Werkt heel opbouwend en heel motiverend. Verder is hij een van de meest correcte mensen die ik ken. Top coach en trainer.

Erik Verstappen

3 jaar geleden ben ik bij Redert terecht gekomen met zware rugproblemen(hernia). Na enkele mobilisatie- & stabilisatiesessies was ik heel snel volledig pijnvrij!

Linde Vanderstraeten

Interesse in andere trainingen?

Core Back Training
Core and Back Training
Sport Performance Training
Krachttraining
Pre Ski Training
Pre-Ski Training
Fitness Training
Algemene Fitness