Voedingsadvies Leuven

Gerichte training en voedingsadvies op maat!

Naast een individueel trainingsprogramma is een goed en evenwichtig voedingspatroon noodzakelijk om een optimaal resultaat te behalen. Gezonde voeding draagt natuurlijk bij aan een gezond lichaam, en wanneer je daarbij ook serieus traint vraagt je lichaam om andere voeding dan wanneer je niet traint. Een crashdieet volgen om snel (en vaak slechts tijdelijk) gewicht kwijt te raken, heeft uiteraard niets te maken met voedingsadvies. Wel de overtuiging dat gezonde voeding in combinatie met voldoende beweging de basis vormt voor een aantrekkelijk en gezond lichaam.

Het is vanzelfsprekend dat afhankelijk van je doelen (bijvoorbeeld je vetpercentage verlagen) er ook aanpassingen zullen moeten zijn in je voedingspatroon. Hetzelfde geldt eveneens wanneer je je uithoudingsvermogen wil verhogen of je spiermassa wil vermeerderen.

Voedingsadvies

Een gevariëerd en gebalanceerd voedingspatroon is nodig om je goed in je vel te voelen en maximale sportprestaties neer te zetten. Wat is de verhouding koolhydraten, eiwitten en vetten om je sportieve doelen te bereiken? Hoe kan je door voeding je output maximaliseren tijdens trainingen en wedstrijden? Zijn er bewezen en veilige supplementen om je uithouding en kracht te verhogen?

Voedingsadvies kracht Leuven

UIteraard begint voor iedereen voedingsadvies met gezonde basisvoeding. Een recreatieve sporter zal meestal volstaan met een gezonde voeding in de basis. Om prestaties te verbeteren, langer en harder te kunnen trainen of een sneller herstel na intensieve trainingen kan een goede sportvoeding je helpen.

We bekijken je huidige eetgewoontes en in samenspraak brengen we wijzigingen aan in je voedingspatroon die je kan volhouden.

Voedingsadvies kracht Leuven
  • Gewichtsverlies
  • Gewichtstoename
  • Wedstrijdvoeding
  • (Sport)supplementen
  • Wijziging vetpercentage
  • Spiermassa
Voedingsadvies kracht Leuven

Personal trainers zijn er niet alleen om hun klanten te begeleiden in hun trainingen. Een succesvolle personal trainer weet dat wat zijn klanten eten net zo belangrijk is als hun trainingsregime. De juiste dieetplannen hangen af van je individuele doelen. De juiste mix van calorieën en macro's uit volwaardige voeding is uiteraard belangrijk; het maken van een dieetplan waaraan je je daadwerkelijk wil houden is zelfs nog belangrijker.

Dieetplannen en voedingspatronen zijn niet 'one-size-fits-all'. Hoewel de basisprincipes dezelfde zijn - volwaardige voeding, magere eiwitten, volle granen, gezonde vetten en een geringe hoeveelheid geraffineerde suikers - zal de samenstelling van koolhydraten, eiwitten en vetten variëren afhankelijk van je specifieke doelen. Hoeveel je moet eten is individueel bepaald en moet in het begin van je voedingsadvies worden bepaald. Daarna kunnen we een planning opstellen.

Voor mij is dit de beste personal coach/trainer die er is. Heeft mij op een jaar tijd 25 kilo doen verliezen door mij bewust te maken van mijn eetgewoontes. Dit had als gevolg dat ik veel meer evenwicht kreeg in mijn eetpatroon wat dan weer resulteerde in een gezonder levensstijl waardoor dit alles nu vanzelf gaat en een deel van men leven is geworden. Als personal trainer wat ik met hem mocht ervaren, is dat hij mij altijd net dat beetje meer liet werken. Werkt heel opbouwend en heel motiverend. Verder is hij een van de meest correcte mensen die ik ken. Top coach en trainer.

Erik Verstappen

Spiermassa aanmaken, vet verliezen of gewoon beter presteren in je geliefde sport hangt allemaal af van de juiste energie die je je lichaam geeft. Via persoonlijk voedingsadvies bekijken we samen of je huidig voedingspatroon toereikend is hiervoor en sturen we bij waar nodig. Voeding is de enige fysieke bron waar de mens zijn energie uithaalt, zorg dan ook dat deze energie zo optimaal mogelijk benut wordt!