RT Training and Coaching Personal Trainer Leuven

RT Training & Coaching

Bel ons op
0499 28 83 26
Whatsapp ons
0499 28 83 26
Contacteer ons via
email
Naamsesteenweg 86
3001 Leuven

Plan je route:

Wij gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Door op onze website te surfen en/of verder te gaan en de website te bezoeken, stemt u in met ons gebruik van cookies alsook expliciet met onze algemene voorwaarden. Wij houden geen identificeerbare gegevens bij.


Privacy Policy

Specifieke Trainingen Leuven

Ready to hit the slopes? Het verbeteren van uw golfprestaties?
RT Training & Coaching

Specifieke trainingen

Is je lichaam gewend om de hele dag aan je bureau te zitten? Het contrast met bijvoorbeeld een hele dag actief op de latten te staan is dan groot. Een goede voorbereiding is geen overbodige luxe, zeker om het risico op ongevallen te verminderen.

Ski training Leuven

Pre-Ski Training

Opnieuw richting skigebied en je denkt aan vorig jaar toen je benen, rug en zelfs je bovenarmen pijn deden?

Terwijl je skiet, spreek je spieren aan die je gedurende de rest van het jaar zo goed als niet gebruikt. Dat begint reeds met je skibotten die je lichaamshouding wijzigen naar een stand waarbij de hielen hoger staan dan de tenen.

De voordelen van specifieke ski- of snowboarding-oefeningen zijn duidelijk: meer uithoudingsvermogen en kracht in de grote spiergroepen zoals je dijen en rug waardoor je spieren niet zo snel vermoeid raken en je langer op de ski-hellingen kunt blijven!

Een ander voordeel is uiteraard het voorkomen van blessures. Sterkere spieren helpen je ook om minder snel geblesseerd te raken. Te vaak treden er blessures op die wellicht konden voorkomen worden als men meer aandacht aan spierversterking had besteed.

Pre-ski training Leuven
Flexibiliteit
Preski training Leuven
Kracht
Pre-ski training Leuven
Core
Pre-ski training Leuven
Pre-ski Training
Pre-ski training Leuven
RT Training & Coaching
Preski training Leuven
Uithouding

Vragen? Aarzel niet om ons te contacteren op 0499 28 83 26 of via Mail.

Wij beantwoorden graag uw vragen inzake Personal Training en Pre-Ski trainingen.

Golf Training

Wist u dat krachttraining een impact heeft op uw golfspel?

Onze expertise ligt niet op de golfbaan, maar wel in de gym waar we golfers kunnen begeleiden in het verbeteren van je golfspel.

Golfers zoals Gary Player, Greg Norman, en Tiger Woods hebben krachttraining respectabel - en zelfs essentieel - gemaakt om prestaties in golf te maximaliseren. Een van de factoren die deze spelers onmiskenbaar heeft geholpen om hun plaats op de wereldranglijst te bereiken, is hun toewijding om de fysieke voorbereiding te voltooien. Uit studies blijkt dat dit eveneens werkt voor amateur- en recreatieve golfers.

De typische prestatievariabelen van de golfswing zijn de snelheid van het clubhoofd, de balsnelheid, de carry (afstand die de bal door de lucht aflegt) en de totale afstand. In feite heeft bijna elke longitudinale studie inzake veranderingen in golfprestaties na krachttraining een positief resultaat in ten minste één van de hiervoor genoemde variabelen aangetoond.

Golf krachttraining Leuven

Golf is beschreven als één van de meest complexe, technisch veeleisende en hoge precisie sporten die er bestaan.[1] Professionele golfers hebben veelal verschillende fysieke kenmerken dan minder bekwame golfers[2] en factoren zoals leeftijd, geslacht en voorgeschiedenis van blessures zijn ook van invloed op de prestaties van een golfspeler zowel op fysieke tests als op swing parameters[3][4]. Niettemin wordt een combinatie van mobiliteit, stabiliteit, kracht en cardiovasculaire fitheid vaak aanbevolen voor optimale 'golf fitheid'[5]

Golf krachttraining Leuven

Kinematische studies hebben het belang aangetoond van voldoende flexibiliteit, met name in de romp, heupen en schouders, om de lichaamshoudingen te bereiken die nodig zijn om de Club Head Velocity te optimaliseren. EMG-studies hebben getracht de spiergroepen die belangrijk zijn voor golf prestaties te identificeren en verschillende reviews zijn gepubliceerd over dit onderwerp. Uit de verzamelde gegevens blijkt dat de trunk extensors, hip extensors en de buikspieren allemaal een belangrijke rol spelen in het produceren van een krachtige efficiënte golfswing. De efficiënte overdracht van energie van het onderlichaam naar de spiergroepen van de borst en de armen en uiteindelijk de handen en de club (het 'bottom-up fenomeen') is belangrijk voor het produceren van een hoge Club Head Velocity, maar een aantal kinetische variabelen gemeten tijdens de swing zijn ook zeer individueel.[6]

Golf krachttraining Leuven

POSITIVE CORRELATIONS EXIST BETWEEN: 1) handicap and swing performance variables; 2) muscle strength and skill (handicap and/or golf score); and 3) driving distance, swing speed, ball speed and muscle strength. Leg-hip, trunk power and grip strength seem especially relevant for golf performance improvement.

Muscle strength and golf performance: a critical review. Torres-Ronda L, Sánchez-Medina L, González-Badillo JJ. J Sports Sci Med. 2011 Mar 1;10(1):9-18.

Vragen? Aarzel niet om ons te contacteren op 0499 28 83 26 of via Mail.

Wij beantwoorden graag uw vragen inzake Personal Training en Krachttraining voor golfers.
Docent KULeuven

Docent KULeuvenKrachttraining - Practica

Eleiko Strength Trainer

Eleiko CertifiedEleiko Strength Coach

Aalo personal trainer

Aalo CertifiedPersonal Trainer Docent

Olympic Lift Leuven

Olympic WeightliftingTon Leenders