RT Training and Coaching Personal Trainer Leuven

RT Training & Coaching

Bel ons op
0499 28 83 26
Whatsapp ons
0499 28 83 26
Contacteer ons via
email
Naamsesteenweg 86
3001 Leuven

Plan je route:

Wij gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Door op onze website te surfen en/of verder te gaan en de website te bezoeken, stemt u in met ons gebruik van cookies alsook expliciet met onze algemene voorwaarden. Wij houden geen identificeerbare gegevens bij.


Privacy Policy

FAQ Personal Training & Coaching

Veel gestelde vragen inzake Personal Training voor mannen en vrouwen, beginners en gevorderden
RT Training & Coaching

FAQ Personal Training & Coaching

Heb je nog vragen inzake Personal Training & Coaching? We hebben enkele van de meest gestelde vragen hieronder beantwoord.

Krachttraining personal training Leuven

Wat zijn de kwalificaties van RT Training & Coaching?

 • Master in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie (KULeuven - Cum Laude)
 • Lerarenopleiding gezondheidswetenschappen (KULeuven - Cum Laude)
 • Docent KULeuven : Krachttraining - Practica
 • Fitness Trainer en Personal & Group Coach KULeuven University Sports Centre
 • AALO Personal Training docent
 • Professional Clubs General Manager Opleiding
 • Eleiko Strength Coach
 • Fitness Instructor Sportoase Leuven
 • Personal Coach Nike
 • Personal Coach ING Belgium
 • Personal Coach Powermove
 • Olympic Weight Lifting (Ton Leenders)

Wat zijn de voordelen van trainen met een Personal Trainer?

Het werken met een Personal Trainer heeft legio voordelen:

 • Een van de belangrijkste redenen dat trainen met een Personal Trainer voordeel oplevert is dat een Personal Trainer opgeleid is in het aanleren van anderen hoe te trainen en te bewegen.
  • Als je niet weet welke oefeningen het meest effectief zijn voor de sportieve doelen die je hebt, is het onwaarschijnlijk dat je die doelen zult bereiken. Een simpel voorbeeld : Als uw doel bijvoorbeeld is om kracht op te bouwen, maar u besteedt al uw tijd aan cardio-oefeningen, dan zal u uw doel niet bereiken!
  • Uitleg en correctie bij het uitvoeren van oefeningen is essentieel om het risico op letsels te verminderen. Veel mensen raken elk jaar ernstig gewond door het uitvoeren van oefeningen waarvoor ze geen uitleg of training hebben gekregen. Een Personal Trainer zal het risiconiveau aanzienlijk verlagen en de effectiviteit van uw fitnessroutine sterk verhogen.
 • Een Persoonlijke Trainer naast u hebben om de juiste houding en techniek te demonstreren is van onschatbare waarde. Een Personal Trainer zorgt ervoor dat cliënten de oefeningen correct en efficiënt uitvoeren, om het resultaat te maximaliseren. Als uw vorm tijdens het trainen niet correct is, dan loopt u een verhoogd risico op letsel en het niet bereiken van uw doelen.
 • Iedereen is anders, en dat betekent dat ieders vaardigheden en eisen op het gebied van beweging verschillend zijn. Dit kan van alles zijn, van een oud letsel dat speciale oefeningen vereist tot een fobie die van invloed kan zijn op waar of hoe u traint. Als je bijvoorbeeld een oud knieblessure hebt waarvoor een operatie nodig was, maar sindsdien niets hebt gedaan om de spieren weer op te bouwen of de mobiliteit te verbeteren, dan heb je andere oefeningen en doelen nodig dan een atleet die traint om een marathon te lopen. Hier kan een Persoonlijke Trainer een enorm verschil maken voor uw trainingsprogramma.
 • Een Personal Trainer helpt je niet alleen om realistische doelen voor jezelf te stellen die je kunt bereiken - als je de inspanning doet, natuurlijk - maar houdt je ook op koers om die doelen effectief te bereiken. Als je bijvoorbeeld een 'bikini body' voor de zomer wilt bereiken, dan draait het niet om elke dag uitsluitend buikspieroefeningen te doen voor je sixpack, maar het draait om het veranderen van uw dieet, het correct mixen van cardio- en krachttraining om de juiste spieren te werken, en het instellen van een realistisch tijdsbestek waarin dit kan worden bereikt.
 • Een Personal Trainer is van cruciaal belang is om ervoor te zorgen dat u zich committeert en zich houdt aan uw fitnessdoelen. Als je een afspraak hebt gemaakt om je trainer te ontmoeten voor een workout, dan heb je veel meer kans om toch te gaan dan als je jezelf alleen maar vertelt dat je naar de gym moet.
 • Een Personal Trainer kan uw trainingsplan afstemmen op uw fysieke capaciteiten alsook aan welke oefeningen u plezier beleeft, en u aanmoedigen om de oefeningen te doen die het beste zijn om uw doelen te bereiken.

Is mijn conditie goed genoeg om met een Personal Trainer te werken?

Natuurlijk! Wij werken met klanten van alle fitnessniveaus. Het is een misvatting dat alleen superfitte atleten of modellen met Personal Trainers werken. Wij selecteren oefeningen, herhalingen en gewichten gebaseerd op uw eigen fitnessniveau om u de juiste training aan te bieden. Wij maken een programma op maat voor u en u alleen. U zult verbaasd zijn over wat u kunt!

Hoeveel keer per week moet ik met een Personal Trainer trainen?

Zeker als u nog nooit hebt getraind, haalt u een maximaal resultaat indien u 2-3 keer per week met een trainer werkt. Dat kan ook een combinatie zijn van sessies thuis en in onze studio. We adviseren je uiteraard over de oefeningen die je ook thuis kunt doen. Uiteraard is dit geen noodzakelijkheid en zal u ook - weliswaar minder - progressie zien met minder trainingen.

Hoe lang duurt een trainingsessie?

Een sessie duurt 75 minuten zodat er zeker één uur volop getraind wordt, maar er ook tijd genomen wordt voor coaching.

Wat neem ik mee naar een training?

Voorzie je van comfortabele sportkleding en sportschoenen dewelke niet buiten gedragen worden. Vergeet zeker geen flesje water en een klein formaat handdoek.

Wanneer kan ik langskomen voor een intakegesprek?

We werken uitsluitend op afspraak dus vragen we om eerst een afspraak te maken via telefoon of ons contactformulier.

Ik heb slechte knieën/schouders/ellebogen/rug enz...

Wij zijn gespecialiseerd in het beoordelen, trainen en verder revalideren van mensen van alle leeftijden en atleten op alle niveaus, die hinder ondervinden van blessures, beperkte bewegingsmogelijkheden, rug- en gewrichtsproblemen, of gewoonweg moeite hebben om hun gewenste fitness- of prestatieniveau te bereiken.

Krachttraining Leuven

Krachttraining

Een strakker lichaam, meer spiermassa en/of meer kracht.

fitness Leuven

Fitness

Combinatietraining op maat ter ondersteuning van uw doelstelling.

Afvallen vermageren training Leuven

Vermageren

Training & Coaching gericht op gewichtsverlies en vetverbranding.

Core Stability Leuven

Core Stability

Training & Coaching gericht op je Core (ook na een hernia).

Voedingsadvies Leuven

Voedingsadvies

Via persoonlijk voedingsadvies bekijken we je huidig voedingspatroon.

Voedingsadvies Leuven

Cardio Workouts

Via gepersonaliseerde schema's en inspannings- en lactaattesten.

Sport Performance Training Leuven

Sport Performance

Persoonlijke training gericht op het verbeteren van de sportieve prestaties.

Company Fitness

Company Fitness

De gezondheid van je werknemers verbeteren of goedkoper fitnessen via je werk.