RT Training and Coaching Personal Trainer Leuven

RT Training & Coaching

Bel ons op
0499 28 83 26
Whatsapp ons
0499 28 83 26
Contacteer ons via
email
Naamsesteenweg 86
3001 Leuven

Plan je route:

Wij gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Door op onze website te surfen en/of verder te gaan en de website te bezoeken, stemt u in met ons gebruik van cookies alsook expliciet met onze algemene voorwaarden. Wij houden geen identificeerbare gegevens bij.


Privacy Policy

FAQ Personal Training & Coaching

Veel gestelde vragen inzake Personal Training voor mannen en vrouwen, beginners en gevorderden
RT Training & Coaching

FAQ Personal Training & Coaching

Heb je nog vragen inzake Personal Training & Coaching? We hebben enkele van de meest gestelde vragen hieronder beantwoord.

Krachttraining personal training Leuven

Wat zijn de kwalificaties van RT Training & Coaching?

 • Master in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie (KULeuven - Cum Laude)
 • Lerarenopleiding gezondheidswetenschappen (KULeuven - Cum Laude)
 • Docent KULeuven : Krachttraining - Practica
 • Fitness Trainer en Personal & Group Coach KULeuven University Sports Centre
 • AALO Personal Training docent
 • Professional Clubs General Manager Opleiding
 • Eleiko Strength Coach
 • Fitness Instructor Sportoase Leuven
 • Personal Coach Nike
 • Personal Coach ING Belgium
 • Personal Coach Powermove
 • Olympic Weight Lifting (Ton Leenders)

Wat zijn de voordelen van trainen met een Personal Trainer?

Het werken met een Personal Trainer heeft legio voordelen:

 • Een van de belangrijkste redenen dat trainen met een Personal Trainer voordeel oplevert is dat een Personal Trainer opgeleid is in het aanleren van anderen hoe te trainen en te bewegen.
  • Als je niet weet welke oefeningen het meest effectief zijn voor de sportieve doelen die je hebt, is het onwaarschijnlijk dat je die doelen zult bereiken. Een simpel voorbeeld : Als uw doel bijvoorbeeld is om kracht op te bouwen, maar u besteedt al uw tijd aan cardio-oefeningen, dan zal u uw doel niet bereiken!
  • Uitleg en correctie bij het uitvoeren van oefeningen is essentieel om het risico op letsels te verminderen. Veel mensen raken elk jaar ernstig gewond door het uitvoeren van oefeningen waarvoor ze geen uitleg of training hebben gekregen. Een Personal Trainer zal het risiconiveau aanzienlijk verlagen en de effectiviteit van uw fitnessroutine sterk verhogen.
 • Een Persoonlijke Trainer naast u hebben om de juiste houding en techniek te demonstreren is van onschatbare waarde. Een Personal Trainer zorgt ervoor dat cliënten de oefeningen correct en efficiënt uitvoeren, om het resultaat te maximaliseren. Als uw vorm tijdens het trainen niet correct is, dan loopt u een verhoogd risico op letsel en het niet bereiken van uw doelen.
 • Iedereen is anders, en dat betekent dat ieders vaardigheden en eisen op het gebied van beweging verschillend zijn. Dit kan van alles zijn, van een oud letsel dat speciale oefeningen vereist tot een fobie die van invloed kan zijn op waar of hoe u traint. Als je bijvoorbeeld een oud knieblessure hebt waarvoor een operatie nodig was, maar sindsdien niets hebt gedaan om de spieren weer op te bouwen of de mobiliteit te verbeteren, dan heb je andere oefeningen en doelen nodig dan een atleet die traint om een marathon te lopen. Hier kan een Persoonlijke Trainer een enorm verschil maken voor uw trainingsprogramma.
 • Een Personal Trainer helpt je niet alleen om realistische doelen voor jezelf te stellen die je kunt bereiken - als je de inspanning doet, natuurlijk - maar houdt je ook op koers om die doelen effectief te bereiken. Als je bijvoorbeeld een 'bikini body' voor de zomer wilt bereiken, dan draait het niet om elke dag uitsluitend buikspieroefeningen te doen voor je sixpack, maar het draait om het veranderen van uw dieet, het correct mixen van cardio- en krachttraining om de juiste spieren te werken, en het instellen van een realistisch tijdsbestek waarin dit kan worden bereikt.
 • Een Personal Trainer is van cruciaal belang is om ervoor te zorgen dat u zich committeert en zich houdt aan uw fitnessdoelen. Als je een afspraak hebt gemaakt om je trainer te ontmoeten voor een workout, dan heb je veel meer kans om toch te gaan dan als je jezelf alleen maar vertelt dat je naar de gym moet.
 • Een Personal Trainer kan uw trainingsplan afstemmen op uw fysieke capaciteiten alsook aan welke oefeningen u plezier beleeft, en u aanmoedigen om de oefeningen te doen die het beste zijn om uw doelen te bereiken.

Is mijn conditie goed genoeg om met een Personal Trainer te werken?

Natuurlijk! Wij werken met klanten van alle fitnessniveaus. Het is een misvatting dat alleen superfitte atleten of modellen met Personal Trainers werken. Wij selecteren oefeningen, herhalingen en gewichten gebaseerd op uw eigen fitnessniveau om u de juiste training aan te bieden. Wij maken een programma op maat voor u en u alleen. U zult verbaasd zijn over wat u kunt!

Hoeveel keer per week moet ik met een Personal Trainer trainen?

Zeker als u nog nooit hebt getraind, haalt u een maximaal resultaat indien u 2-3 keer per week met een trainer werkt. Dat kan ook een combinatie zijn van sessies thuis en in onze studio. We adviseren je uiteraard over de oefeningen die je ook thuis kunt doen. Uiteraard is dit geen noodzakelijkheid en zal u ook - weliswaar minder - progressie zien met minder trainingen.

Wat neem ik mee naar een training?

Voorzie je van comfortabele sportkleding en sportschoenen dewelke niet buiten gedragen worden. Vergeet zeker geen flesje water en een klein formaat handdoek.

Wanneer kan ik langskomen voor een intakegesprek?

We werken uitsluitend op afspraak dus vragen we om eerst een afspraak te maken via telefoon of ons contactformulier.

Ik heb slechte knieën/schouders/ellebogen/rug enz...

Wij zijn gespecialiseerd in het beoordelen, trainen en verder revalideren van mensen van alle leeftijden en atleten op alle niveaus, die hinder ondervinden van blessures, beperkte bewegingsmogelijkheden, rug- en gewrichtsproblemen, of gewoonweg moeite hebben om hun gewenste fitness- of prestatieniveau te bereiken.

Vragen over (kracht)training
en de (gezondheids)effecten hiervan?

We hebben hieronder enkele onderzoeken
samengevat over de effecten van training.

Personal training Leuven krachttraining vrouw
wave svg

Kracht & levensverwachting

In een onderzoek van 333 mannelijke 65-plussers in een verzorgingstehuis, zagen de onderzoekers dat zowel een slecht voedingspatroon als een geringe hand grip strength de kans op overlijden vergrootten.

Toen de onderzoekers naar de combinatie van voeding en spierkracht keken, zagen ze dat de effecten van die twee factoren elkaar versterkten. Gedurende de duur van het onderzoek (4 jaar) hadden de studiedeelnemers met zowel weinig spierkracht als een slecht voedingspatroon een factor 3.4 meer kan om te overlijden dan de studiedeelnemers met veel spierkracht en een gezond voedingspatroon.

Synergistic effect of low handgrip strength and malnutrition on 4-year all-cause mortality in older males: A prospective longitudinal cohort study, Arch Gerontol Geriatr. 2019 Jul-Aug;83:217-22.
Personal training Leuven krachttraining
wave svg

Kracht & levensverwachting

In een al wat oudere Franse studie uit 2002 waaraan 7608 mannen meewerkten, bepaalden Franse epidemiologen via huidplooimetingen het vetpercentage, de spiermassa aan de hand van de omvang van de bovenarmen en de bovenbenen, en het buikvet aan de hand van de buikomvang.

Buikvet verhoogde de kans op (dodelijke) kanker en op (dodelijke) hart- en vaatziekten. Hoe meer spieren de mannen hadden, des te kleiner was hun kans op sterfte in het algemeen en hun kans op sterfte door kanker in het bijzonder. De onderzoekers keken ook nog eens apart naar de sterftekans van de rokers: Spiermassa beschermde de rokers tegen sterfte, een wijde taille-omvang verhoogde de kans op sterfte.

Anthropometric estimates of muscle and fat mass in relation to cardiac and cancer mortality in men: the Paris Prospective Study, Am J Clin Nutr. 2002 Jun;75(6):1107-13.
Personal training Leuven krachttraining
wave svg

Kracht & levensverwachting

Ook bij twintigers en dertigers vermindert (spier)kracht de kans op overlijden. Een onderzoek uit 2012 bepaalde de spierkracht van meer dan een miljoen Zweedse jongens van 16 tot 19 jaar, en volgden deze jongens gedurende 24 jaar. De basisonderzoeken bestonden uit kniestrek-, handgreep- en elleboogflexiesterktetests, evenals metingen van de diastolische en systolische bloeddruk en de body mass index.

Overgewicht en een hoge bloeddruk verhoogden de kans op voortijdig overlijden. Spierkracht verminderde de kans op voortijdig overlijden. Het effect van spierkracht was van eenzelfde orde als overgewicht en een hoge bloeddruk, en het was ook nog eens onafhankelijk.

Muscular strength in male adolescents and premature death: cohort study of one million participants, BMJ. 2012;345:e7279.
Personal training Leuven krachttraining
wave svg

Kracht & levensverwachting

De onderzoekers, verbonden aan de universiteit van Sydney, gebruikten gegevens van 80.306 dertigplussers die in 1994-2008 waren verzameld in de Health Survey for England en de Scottish Health Survey.

De studiedeelnemers die aan krachttraining deden, hadden 23% minder kans om te overlijden door alle oorzaken en 31 procent minder kans om aan kanker te overlijden dan studiedeelnemers die dat niet deden. Tegen sterfte door hart- en vaatziekten beschermde krachttraining in dit onderzoek niet. Aerobe beweging deed dat weer wel: de studiedeelnemers die de norm van wereldgezondheidsorganisatie WHO (minstens vijf dagen per week een half uurtje moeten wandelen of fietsen) haalden, reduceerden hun kans op cardiovasculaire sterfte met 22 procent, maar effecten op sterfte door kanker werden niet gevonden.

Does Strength-Promoting Exercise Confer Unique Health Benefits? A Pooled Analysis of Data on 11 Population Cohorts With All-Cause, Cancer, and Cardiovascular Mortality Endpoints
Personal training Leuven krachttraining
wave svg

Training & studieresultaten

Een Amerikaans onderzoek uit 2013 onderzocht of er een verband te vinden was tussen de studieresultaten van studenten aan een Amerikaanse universiteit en het aantal keer per week dat die studenten aan krachttraining deden.

De studenten die gemiddeld een A haalden (het hoogste cijfer in het Amerikaanse onderwijssysteem) trainden vaker dan studenten die gemiddeld een B haalden. Studenten die gemiddeld een B haalden trainden weer vaker dan studenten die niet verder kwamen dan een C, D of F.

Association of Weekly Strength Exercise Frequency and Academic Performance Among Students at a Large University in the United States, J Strength Cond Res. 2013 Jul;27(7):1988-93.
Personal training Leuven krachttraining
wave svg

Sport & de effecten van stress

Bewegingswetenschappers van de University of British Columbia onderzochten 68 volwassenen die zorgden voor een familielid met dementie. Alle proefpersonen bewogen weinig en hadden stress. De onderzoekers verdeelden de proefpersonen in 2 groepen: Eén groep deed niets gedurende 24 weken (controlegroep). De andere groep ging 3-5 keer per week 40 minuten sporten.

In de proefpersonen die gingen bewegen nam de telomeerlengte toe, in de controlegroep bleef die constant. Telomeren zijn beschermdopjes aan het einde van chromosomen. Ze beschermen je DNA tegen beschadigingen tijdens het celdelingsproces. Telomeren zijn dus een soort biologische klok. Ze worden korter naarmate je ouder wordt. Hoe sneller de telomeren korter worden, hoe sneller je veroudert.

Aerobic exercise lengthens telomeres and reduces stress in family caregivers: A randomized controlled trial - Curt Richter Award Paper 2018, Psychoneuroendocrinology Volume 98, December 2018, Pages 245-252
Personal training Leuven krachttraining
wave svg

Krachttraining & depressie

Onderzoekers van de Harvard Medical School recruteerden 32 zestigplussers met een depressie : 15 van hen trainden 3 keer per week hun belangrijkste spiergroepen (de bench-press, lat-pulldown, leg-press, leg-extension en leg-curl met 3 sets van 8 reps). 17 van hen trainden niet (controlegroep)

Kracht nam gemiddeld toe met 33% bij de sporters en nam af met 2% bij de controlegroep.

Krachttraining verminderde significant alle metingen van depressie (Beck Depression Inventory ; Hamilton Rating Scale of Depression). De subschalen inzake lichamelijke pijn, vitaliteit, sociaal functioneren en rol-emotioneel waren allemaal significant verbeterd door lichaamsbeweging in vergelijking met de controlegroep.

A Randomized Controlled Trial of Progressive Resistance Training in Depressed Elders, J Gerontol A Biol Sci Med Sci. 1997 Jan;52(1):M27-35.
Personal training Leuven krachttraining
wave svg

Krachttraining & blessures

Onderzoekers van het Higher Institute of Sport and Physical Education verdeelden 52 voetballers van 13-14 jaar in twee groepen: De ene groep deed gedurende 12 weken, twee keer per week aan krachttraining, de andere niet (controlegroep).

In de groep voetballers die niet aan krachttraining hadden gedaan kwamen 3x meer blessures (13 in de controlegroup, 4 in de krachttraining groep) voor dan in de andere groep. Krachttraining beschermde tegen spierscheuren, maar verminderde ook de kans op enkelblessures.

Strength Training Reduces Injury Rate in Elite Young Soccer Players During One Season, J Strength Cond Res. 2016 May;30(5):1295-307.

Krachttraining & Sportprestaties

Je kan meer studies inzake de verbetering van sportprestaties.
vinden op onze pagina over Sport Performance Training.

Sport Performance
Krachttraining Leuven

Krachttraining

Een strakker lichaam, meer spiermassa en/of meer kracht.

fitness Leuven

Fitness

Combinatietraining op maat ter ondersteuning van uw doelstelling.

Afvallen vermageren training Leuven

Vermageren

Training & Coaching gericht op gewichtsverlies en vetverbranding.

Core Stability Leuven

Core Stability

Training & Coaching gericht op je Core (ook na een hernia).

Voedingsadvies Leuven

Voedingsadvies

Via persoonlijk voedingsadvies bekijken we je huidig voedingspatroon.

Voedingsadvies Leuven

Cardio Workouts

Via gepersonaliseerde schema's en inspannings- en lactaattesten.

Sport Performance Training Leuven

Sport Performance

Persoonlijke training gericht op het verbeteren van de sportieve prestaties.

Company Fitness

Company Fitness

De gezondheid van je werknemers verbeteren of goedkoper fitnessen via je werk.

Scroll